ΠΡΟΦΙΛ

Μιχάλης Τομαράς

Ο Μιχάλης Τομαράς γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ασχολήθηκε από την εφηβική του ηλικία με τον πρωταθλητισμό στο άλμα εις ύψος, ως αθλητής του πανελληνίου γυμναστικού συλλόγου. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού  του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τρεις ειδικότητες: Αθλητικά άλματα στίβου, Αθλητικό μάνατζμεντ και Ποδοσφαίριση.

Στην αθλητική του καριέρα συνεργάστηκε με πολύ μεγάλους προπονητές, αλλά και με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ Λάμπρο Παπακώστα. Ως μέλος της εθνικής ομάδας επί δέκα συναπτά έτη και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στους νέους άνδρες, κατάφερε να γίνει πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών και Χρυσός Βαλκανιονίκης. Επίσης, το όνομά του συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 10 καλύτερους της Ευρώπης στην κατηγορία Νέων Ανδρών και στους 9 καλύτερους στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα.

Η εμπειρία του μέσα από τον πρωταθλητισμό, αλλά και από τη θέση του ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής ενέπνευσε τον ίδιο να ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια που ν’ ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, αφού η επιστήμη της Φυσικής Αγωγής κάθε χρόνο εξελίσσεται και τα δεδομένα αλλάζουν.

Τα τελευταία χρόνια ο Μιχάλης Τομαράς εργάζεται στο Κολλέγιο Αθηνών, ως υπεύθυνος προπονητής στο Άλμα εις ύψος, καθώς επίσης και ως προπονητής στις μικρές ηλικίες του στίβου και του νηπιαγωγείου στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Τέλος ο ίδιος και οι συνεργάτες του αναλαμβάνουν μαθήματα personal training με στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την ενδυνάμωση σε όλες τις ηλικίες ενώ παράλληλα λειτουργεί τμήμα προετοιμασίας υποψηφίων για στρατιωτικές σχολές και τ.ε.φ.α.α.